The Single Best Strategy To Use For marka şehirler eğitimi

Buna ek olarak reklam ve halkla ilişkiler alanındaki ajansların marka ile ilgili süreç gösterdikleri zamanlarda burada görev almak marka danışmanlığı kariyeriniz için çOkay ciddi advertımlardan birisi olur.

Marka bilinci, bir markanın potansiyel müşteriler tarafından ne ölçüde tanındığı ve belirli bir ürün veya hizmetle doğru bir şekilde ilişkilendirilme ölçüsüdür. Küçük bir işletme click here söz…

Klasik tabir ile marka, ürün ya da hizmeti benzer ürün ve hizmetlerden farklılaştırmak için kullanılan her türlü ayırt edici sembol ve işarettir.

Bir markayı reklam transient’i ile tanımlamak tanımlamak doğru değildir ama detaylıca yapılacak bir marka programı ile bu iş rahatlıkla yapılır. Marka danışmanlığı da bu noktada önem arz eder.

Nasıl ki otellerde uygulanan yıldız sistemine göre four yıldız ve üzeri otelleri biz kaliteli olarak algılarsak ve nasıl ki bir otelin sadece dışına bile baktığımızda onun kaç yıldız olduğunu anlar, algılarsak şehirler de böyledir. Bir şehri kısa bir süre bile gören kişiler, onun kalite seviyesinin nerelerde olduğunu (yıldız sistemiyle olmasa bile) hemen algılayabilirler. Yani bir şehrin markalaşması için, şehirler için yukarıda yazdığımız tüm konuların toplamının minimal 4 yıldız olması gerekir. Yolları, meydanları, sokakları, çarşıları, gezilecek, görülecek tarihî ve turistik yerleri, güvenliği, temizliği, trafiği, halkının kültürel ve sosyal yapısı, ekonomik ve siyasal yapısı, yönetim şekli vs.

symbol; brand şehrin markanın gözle görünen görsel kısmıdır. Şehrin kimliği kişiliği imzasıdır. Özgün, akılda kalıcı, uygulaması kolay, her zemine ve kullanım alanına uygun sade ve  şık olarak tanımlanmalıdır.

Bir şehir düşünün tarihi ipek yolunun geçtiği, Avrupa ve Asya kıtalarının birleştiği içinden boğaz geçen ve üç imparatorluğa başkent olmuş. Osmanlılar tarafından fethinin dahi, çağ kapatıp çağ açtığı kabul edilmiş.

Markalara veya markalar ile çalışmakta olan şirketlere, ajanslara danışmanlık hizmetini Marka Danışmanları sağlar. Markaların pazarlama, iletişim gibi konularda danışmaya ihtiyaç duydukları kişilerdir.

Dünyadaki örnekleri bir kenara bırakıp ülkemize baktığımız zaman marka kent olma söylemi özellikle son yıllarda sık kullanılan bir ifade haline gelmiştir. İlk bakışta olumlu bir adım gibi görülen bu söylem biraz incelendiğinde küçük siyasi hesaplara kurban edilmiş içi boş bir kavram olarak çıkıyor karşımıza.

Marka şehir kavramı, artworkık kabına sığmayan Gaziantep'in “vizyon” projesidir. Bu kavram Gaziantep'in geleceğine atılan bir advertisementım, önüne açılan yeni bir “ufuk”tur. Bugünü değil, “yarını düşünen” bir anlayışın ürünüdür marka şehir kavramı.

Günümüzde ulaşım ve iletişim araçlarının gelişmesi, mal ticaretinin yanında hizmet ticaretinin gelişmesine de olanak sağlamıştır.

Bir şehrin bilim adamları, sanatçıları, müzisyenleri, eğitimcileri ve yeni fikirler üreten yaratıcı kişileri şehir üzerinde söz söyleme hakkına sahiptirler. Bu kesimlerin katkısı alınmadan bir şehrin marka olması mümkün değildir.

Türkiye yapılan çalışmalar var. Ancak tam anlamıyla başarılı olabilmiş değil. Pek çok nedeni var ama en büyük nedeni bir yere kadar gelip takılması. Süreçlerin tamamlanamaması, sürdürülebilirliğinin olmaması.

Şehirde yaşayan herkesin bu sürece dahil olması, fikir ve gönül birliği yapması, ortak akıl ile hareket edilmesiyle uygulanabilecek ve başarı sağlanacak uzun soluklu bir projedir.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *